Условия за ползване

УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ОНЛАЙН МАГАЗИН „Lika Socks“

Условия за покупко-продажба по смисъла на Закона за защита на потребителите между Мистикал М ЕООД , наричана по-долу за краткост ДОСТАВЧИК, от една страна и от друга-лицето, съгласило се с „Условия за ползване“, наречено по-долу за краткост ПОТРЕБИТЕЛ във връзка със заявяването и закупуването на стоки чрез електронен онлайн магазин „Lika Socks“

Разглеждането на електронния магазин likasocks.com е напълно свободно и достъпно от всички точки на света.

Потребителят трябва да посочи e-mail, две имена и адрес за доставка, когато прави поръчка през сайта.
В електронния магазин www.likasocks.com на всяка стока е посочена цената на стоката и допълнителна информация, целяща подпомагането на направата на информиран избор при покупката на продукта.

Всички посочени на сайта цени са в лева с включен ДДС.

Онлайн магазина е собственост на Мистикал М ЕООД с ЕИК 204954840.

На страницата вдясно до всеки продукт стои бутон „Добави в кошница“. Натискането на бутон „Добави в кошница“ записва избрания продукт във виртуална пазарска кошница на Потребителя. Чрез натискане на бутон „Завърши поръчката“ ние получаваме данните на клиента за направената поръчка. Потребителят получава потвърдителен имейл за направената поръчка.

Как да поръчате

За да се направи поръчка до електронния магазин, Потребителят трябва да посочи:

Валиден адрес на своя електронна поща;
Вярно попълнен адрес за доставка на стоката
Вярно попълнени данни за контакт – две имена, телефон.

Допълнителнни данни:
В случай, че поръчаната стока (конкретен модел) не е в наличност, консултант уведомява Потребителя по телефона или мейл.

Поръчки в електронния магазин likasocks.com се приемат от понеделник до неделя, 24 часа в денонощието.

Обработка и доставка на поръчката

След като в www.likasocks.com е постъпила поръчка, тя се обработва в рамките на 3-5 работни дни.
Поръчки, получени без коректни данни на купувача (Потребителя) или липсващи такива, се анулират, ако Прoдавачът не получи коректните данни до 48 часа след постъпването на поръчката. Такива поръчки получават статус „АНУЛИРАНА”, поради невъзможност да бъдат изпълнени.

Потребителят може да откаже направена поръчка, без да е необходимо да упоменава причини за отказа, като се обади на посочените в в сайта телефони.

За да е валиден отказът, Потребителят трябва да предостави: номера на направената поръчка, телефонния номер, оставен в поръчката, двете си имена, с които е регистриран в сайта, имейл адрес.

Обикновена доставка се изпълнява в срок от 5/пет/ работни дни от момента на приетата поръчка.

Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници.

Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали жилищен или служебен) или до поискване в офис на куриерската фирма в съответния град. Моля, информирайте се за офисите на куриерските фирми с който работиме – Еконт

Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на избраната куриерска фирма да получи в срок стоката, ако е избрал тази опция, Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.

Плащане

Поръчаните стоки се заплащат чрез наложевн платеж на куриера при доставка.

За всяка поръчана стока потребителят трябва да заплати цената, която е обявена в електронния магазин към момента на поръчката. Цената на всяка стока може да се променя динамично.

Отказ от поръчка, рекламация

Вие имате възможността да подадете извънсъдебно оплакване и на право на защита, на което Lika Socks е обект в Република България:

Комисия за защита на потребителите, със седалище на площад Славейков № 4A, етаж 3, София, уебсайт:https://www.kzp.bg/

Отказ поръчката може да се направи и пред куриера при доставяне на стоката, ако стоката е доставена след срока по причини, които са извън Потребителя и не се дължат на непреодолима сила.

При отказ от поръчката Потребителят е длъжен да върне закупената стока в ненарушен търговски вид и със запазен етикет.

Рекламация се прави, когато закупената стока не съответства на качеството, вида, цвета и всички характеристики, посочени в сайта.
• производствени дефекти на стоката; липси на части от стоката;
• изпратена е грешна стока, различна от поръчаната;
• несъответствие с обявения размер и/или цвят, изпратена в различен размер и/или различен цвят от поръчания;
• повреда на стоката при транспортирането
Рекламацията може да се предяви на посочения в страница контакти имейл, като едновременно с това Потребителят трябва да върне стоката в едноседмичен срок.

При рекламация Потребителят може да избере замяна на конкретния артикул за същия без дефекти или в друг размер, или друг цвят, или връщане на стоката срещу възстановяване на платената сума или да избере друг артикул за същата стойност.
Връщането на стоката при рекламация, в случаите извън фабричен дефект или повреди при транспорта, се осъществява при следните условия:
• Запазен добър търговски вид (стоката не е скъсана, надраскана, носена, прана, гладена).
• Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.
• Запазена оригинална опаковка и етикет.
Връщането на стока при отказ или рекламация, може да се направи по начина и на адресa посочени върху стоковата разписка, с която Потребителят е получил поръчката.

При замяна на стоки транспортните разходи са за сметка на Потребителя и в двете посоки, освен ако замяната се е наложила по вина на електронния магазин – Продавача. В случай, че клиентът желае да замени или върне продукт, това може да стане единствено като се
свърже с Продавача на телефони +359 ‎024171415 за уточняване на подробностите по връщането на стоката.

В периоди на намаления или при закупуване на продукт в намаление клиентът има право само на замяна на продукта със същият продукт с друг размер или на замяна на продукта с друг със същатата стойност.

Известия по имейл и рекламен бюлетин

Когато Потребител се регистрира за получаване на известия от сайта на www.likasocks.com той се съгласява да получава на електронната си известия от Lika Socks.

Потребителят може да се откаже от получаване на известия на електронната си поща, като кликне линка най отдолу в полученото известие по имейл.

Обратна връзка

Връзка може да се осъществи на посочените имейл адреси в сайта, на телефонен номер+359 ‎024171415  и през контактната форма в секция „контакти“.

Потребителя може да изпраща запитвания относно моделите, кройките и начин на подържане.

Продавачът не носи отговорност при евентуална повреда на артикулите поради неправилно пране и третиране, при неспазване на оказаните начини за поддръжка и третиране посочени върху етикета на стоката.

Lika Socks е администратор на интернет сайта и съответно на полето за мнения и обсъждания, като в изпълнение на тази функция може да премахне всякакви нецензурни и обидни квалификации, нарушаващи морала и добрия тон.

Lika Socks онлайн се ангажира да гарантира неприкосновеността на информацията, съдържаща личните данни.
Настоящите Общи условия са приети от управителя на Lika Socks и последната промяна в тях е от 10.03.2019г.